Chef De Vergulde Slak

Uw chef Sheila Struyck

Op jonge leeftijd heb ik als chef gewerkt. Ook tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven bleef koken me fascineren. Na 30 jaar werd het tijd om het ambacht echt te leren. Ik volgde de opleidingen tot professioneel chef, o.a. bij Le Cordon Bleu in Parijs en Londen. 

Wat mij aan koken fascineert? Het is niet alleen een creatief proces, maar ook heel technisch. Het samenspel van tijd, temperatuur en chemie verrijken de smaak van ingrediënten. Dat vraagt enorme focus. Om zo voor een grote groep mensen te koken vind ik elke keer weer een machtig mooie uitdaging!

Bij De Vergulde Slak wil ik elke keer een heerlijke maaltijd maken; een lust voor het oog, met heerlijke smaken, gemaakt van eerlijke producten waarbij je ongemerkt meer groenten en minder vlees eet.

Mijn filosofie in de keuken

Tijdens mijn Le Cordon Bleu opleiding in Parijs en London ben ik overtuigd dat goed koken vooral aandacht geven en tijd nemen is. Door met eenvoudige ingrediënten zoals sjalot, kruiden een andere aromaten rustig smaaklagen op te bouwen nemen ontstaat de typisch Franse smaak die rijk en elegant is.

De smaak van een gerecht wordt verder voornamelijk bepaald door de kwaliteit van de ingrediënten. Ik gebruik daarom zoveel mogelijk producten uit de streek en die in het seizoen zijn. Om naast heerlijk óók licht verteerbaar en gezond te serveren, voeren groenten de hoofdtoon, vaak op verrassende wijze bereid. Vlees en vis dat ik serveer heeft in de vrije natuur geleefd en is daar gejaagd of geslacht. Een gelukkig dier zonder stress levert een betere kwaliteit vlees.

De gerechten op mijn menu’s zijn rijk van smaak maar niet te groot, zodat het totale  menu ongeveer de voedingswaarde van een normale avondmaaltijd heeft.

Culinaire achtergrond & opleidingen

1985-1990: 

 • Chef in verschillende restaurants in Rotterdam. O.a. Happini, Cambrinus en Lucullus

1990-2019: 

 • Werkzaam in bedrijfsleven als investeerder, commissaris en innovatie expert
 • Hobbykok
 • Training bij RiverCottage in Axeminster. 

2019-2020: Professionele opleiding tot chef-kok:

 • Basic cuisine, Le Cordon Bleu Paris
 • Vegetarische chef, VIP health and nutrition
 • HACCP level 2, London
 • Intermediate cuisine, Le Cordon Bleu London (level 3)
 • Diploma Sociale Hygiene 

2020: 

 • Chef en menu engineering GaleriAAA by Mangiare en Mangiare Rotterdam
 • Chef bij De Vergulde Slak, private dinners
“Als je professioneel kookt heb je te maken met veel variabelen. Tijdsdruk, verkrijgbaarheid ingredienten, beschikbaarheid appraten, smaken en allergiën van gasten. Je moet zorgvuldig met alle ingredienten omgaan. Een dag koken is dus een dag met volle concentratie, op de toppen van mijn kunnen en met veel energie. Een mooie afwisseling met de Board Room”

Read this page in English?

Click the button below to read this page in English