Gerechten en menu's

Uitgangspunten

De gerechten van De Gouden Slak zijn heerlijk, eerlijk, puur en verantwoord.  

De ingrediënten van De Vergulde Slak komen uit de streek en zijn in het seizoen. Het vlees en vis komen uit de vrije natuur. En om licht verteerbaar en gezond te serveren, voeren groenten de hoofdtoon, vaak op verrassende wijze bereid. Volgens de principes van de Franse keuken zijn deze goede ingrediënten met verse kruiden, aromaten en zorgvuldige bereidingen hoog op smaak gebracht.

De gerechten op onze menu’s zijn relatief klein, maar rijk van smaak. Daardoor is het geheel van de gangen qua voedingswaarde vergelijkbaar met een normale avondmaaltijd (500 gram).

Voorbeelden van menu's en gerechten

Vlees noch vis

 
  • Meloen: gebakken en geblust met balsamico, feta, walnoot en rucola 
  • Duo velouté:  bataat, gember en wortel met gremolata. mais, citroengras, maisrelish
  • Faux blanquette de ‘veaux’; knolselderij, zomergroenten, citroen pilav, kruidensla
  • Frangipane met rabarber – hangop, oranjebloesem
Gebakken meloen
VVM-meloen geitenkaas
Duo velouté
VVM-duo veloutée
Blanquette de 'faux'
VVM-blanquette de 'faux'
Frangipane
VVM-rabarber frangipane

Italiaans menu

  • Caprese – hert chipolata – radijs – olijven – pickle bloemkool (laurier en rozemarijn).
  • Verse citroen pasta met Bouchot mosselen a mariniere, basilicum en citroen.
  • Kaas van Betty Koster – uien vijgen chutney – kletzenbrood.
  • Tartelette au citron en ‘hangop’ (foto).
  • Madeleines – chocoladerotsje met venkelzaad – paste di mandorla.
Minestrone
ITM-minestrone tricolore
Crostini Caponate
ITM-crostini
Pasta limone
ITM-pasta limone
Paste di mandorla
ITM-paste di mandorla

Azië plantbased

  • Thaise loempia: rijstblad gekleurd met biet, rijstnoedels, tempeh, mint, pinda’s, gember, soja. 
  • Okonomiyaki: Japanse luchtige ‘pizza’ van kool en champignons, topping van rucola, verse kaas en viooltjes.
  • Luxe Gado Gado: jasmijnrijst met mungbonen, gestoomde groenten, spicy taugé, seroendeng, kroepoek en scharrelei.
  • Gekarameliseerde peer, rode wijn, sinaasappel, vanille ijs, crumble.
Thaise loempia
AZM-Thaise loempia
Japanse pizza
AZM-japanse pizza
Gado gado
AZM-Gado gado
Peer uit de oven
AZM-Peer uit de oven

Herfst-/wintermenu

  • Scharrel kwarteleitjes – Ossenworst van Galloway runderen uit het Naardermeer – pimientos padron – radijsjes
  • Carpaccio van gerookte biet – kappertje mierikswortel crème – hartige crumble – walnoten
  • Velouté van pompoen – pompoenravioli – parmezaan tuile
  • Pasta Putanesca
  • Kazen van “Echte Liefde”: Paolke van Köning, witte merlijn, Oudwijker colosso, l’evitazAOP met sla en kweepeer
  • Perenfrangipane met hangop
  • Koffie met verse friandises: kersenbonbon en florentines.
Bieten carpaccio
Biet carpaccio
Velouté pompoen
HWM-veloutee pompoen
Pasta putanesca
HWM-Putanesca
Friandises
HWM-Friandises

Lente-/zomermenu

  • Cesar Salad – the original recipe
  • Gravad Lax – Zweedse crackers – dille en bruine suiker remoulade
  •  Zeebaars – salsa verde – roseval – rozemarijn – wilde spinazie 
  • Mini – Madeleines – maanzaad – vanille
Ceasar salad
LZM - Ceasar salad
Gravad lax
LZM-Gravad lax
Zeebaars kruiden
LZM - Zeebaars kruiden
Madeleines
LZM- mini-madeleines

Bourgogne Express degustation wijn - spijs combinaties

  • Pimentos Padron – Bourgogne 2018 Blanc Domaine René Lequin Colin (www.bourgogneexpress.nl) 
  • Potiron sautée – fenouil – cumin – Montagny 1e Cru Veilles Vignes 2018 Domaine Berthenet
  • Quiche aux poireaux – Santenay les Hates 2017, Domain Quentin Jeannot
  • Rillettes de canard – kumquats – blini – Irancy 2015, Domaine Thiery Richoux
Pimentos Padron
BOM-Pimentos Padron
Potiron sautée
BOM-Potiron Sautée
Quiche aux poireaux
BOM-Quiche au poireaux
Rillettes de canard
BOM-Rilettes de Canard

Wat is het?

U heeft een vergadering die u op bijzonder wijze wilt afsluiten met een goed diner? Of een gelegenheid waarbij u  aan huis een mooi diner verzorgd wilt zien? 
De Vergulde Slak kookt graag voor u  op uw locatie. Samen bedenken we een mooi menu en verder regelt De Vergulde Slak alles. 

Hoe werkt het?

U geeft aan wat u wilt, waar en wanneer. De Vergulde Slak maakt een menuvoorstel uitgaand van mogelijkheden van uw keuken, de aanleiding en het gezelschap. 
De laatste voorbereidingen vinden plaats in uw keuken of de keuken van uw locatie. Deze wordt aan het eind van de avond netjes achtergelaten. U hoeft zich alleen met uw gezelschap bezig te houden. 

Tarieven

Private dining menu

Private dining voor een groep tot 8-12 mensen bestaat meestal uit vijf gangen. Met bijpassende wijnen is een budget van 100 euro pp (incl BTW) realistisch. Als een groep groter is, gaat de groep prijs per persoon natuurlijk omlaag.

Ons tarief is inclusief:

  • Uren van de kok en bediening 
  • Het diner (ingrediënten, voorbereiding, inkoop etc)
  • De schoonmaak van uw keuken
  • BTW

Meer informatie?

Smaken en budgetten verschillen. Zo ook locaties. Heb je geen locatie? Dan ben je van harte welkom op één van de locaties waar we graag werken.  Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.